0 Varukorg

Markduk

Filtrera
Sortera
68 produkter

Visa fler

Markduk till pallkrage & trädgård

Vi erbjuder ett omfattande utbud av markduk till pallkrage och trädgård. Våra produkter är tillverkade för att vara hållbara och tåliga mot både väder och slitage. Med T-gross markduk kan du förhindra ogräs i dina pallkragar och trädgårdsbäddar. Markduken fungerar som en skyddande barriär, vilket minskar behovet av manuell ogräsbekämpning och ger dina växter optimala förutsättningar att växa och frodas.

 

Lägga markduk – så gör du

Att lägga markduk är en viktig del av förberedelsen när man anlägger en trädgård eller planterar växter i marken. Här är en beskrivning av hur du går tillväga:

1. Förbered området

Rensa marken från ogräs, stenar och andra hinder. Jämna till ytan för att skapa en jämn och stabil grund.

2. Mät och skär markduken

Mät det område där du vill lägga markduk och skär den i önskad storlek. Se till att den täcker hela området och har tillräcklig överlappning vid kanterna för att förhindra ogräs att tränga igenom.

3. Placera markduken

Börja vid ena änden av området och rulla ut duken jämnt över ytan. Se till att den ligger slätt och utan veck eller veckbildningar. Använd gärna stenar eller markankare för att hålla den på plats.

4. Fäst markduken

För att säkerställa att duken inte flyttar sig eller veckas upp kan du fästa den med markpluggar eller spikar längs kanterna och i mitten av duken. Se till att fästningarna är tillräckligt fasta för att hålla den på plats.

5. Skär ut hål för växter

Om du planerar att plantera i markduk, gör små snitt eller hål i duken på de platser där växterna ska placeras. Se till att hålen är tillräckligt stora för att rymma växternas rötter.

6. Täck markduken

Efter att markduken har lagts och hålen för växterna har skurits, täck den med ett lager av täckmaterial som bark, grus eller annat lämpligt material. Detta hjälper till att skydda duken och ger en snygg och estetiskt tilltalande yta.