0 Varukorg

Lökar & knölar

Filtrera
Sortera
1170 produkter

Visa fler

Köpa blomsterlökar

Hos oss kan du köpa blomsterlökar av olika arter, färger och storlekar för en färgsprakande trädgård. Vi erbjuder bland annat krokus-, anemone- och dahlialökar som adderar färg och skönhet till dina utomhysytor. Hos oss finns även möjlighet att köpa blomsterlökar i storpack. Detta är särskilt fördelaktigt om du planerar att anlägga eller förnya en stor trädgård, plantera blommor i offentliga parker eller behöver lökar till landskapsprojekt.

 

Vårlökar

T-gross har ett brett och mångsidigt sortiment av vårlökar som är perfekta för företag och företagsmiljöer. Oavsett om du vill skapa en färgstark entré till ditt företag, förbättra företagets trädgårdar eller plantera blommor i företagets utomhusområden, kan våra stora mängder vårlökar tillgodose dina behov. För dig som ska genomföra en större plantering, erbjuder vi dessutom vårlökar i storpack.

 

Sättlök

Sättlök är en mångsidig och värdefull ingrediens i trädgården. De är en viktig gröda i många kök och trädgårdar, och de används som smaksättning i en mängd olika maträtter. De är också enkla att odla och kräver relativt lite underhåll, vilket gör dem populära bland trädgårdsentusiaster.
 

Höstlökar

Höstlökar är en fantastisk möjlighet att förbereda din trädgård för de kommande säsongerna. Med vårt breda sortiment av höstlökar kan du lägga grunden för en färgstark och blomstrande vår när våren kommer. Våra höstlökar inkluderar en mångfald av arter och sorter som kan passa olika smaker och trädgårdsstilar.


Vanliga frågor & svar

 

När ska man plantera lökar?

Så, när ska man plantera lökar? Svaret beror på vilken typ av lök du är intresserad av och var du befinner dig geografiskt. Här är några enkla riktlinjer för planteringstidpunkter för olika typer av lökar:

Vårlökar (tulpaner, påskliljor, krokusar): Vårlökar planteras vanligtvis på hösten, vanligtvis från september till november, innan marken fryser. Det ger dem tid att etablera rötter innan vintern och blomstra tidigt på våren.Sommarblommande lökar (dahlior, gladiolus, liljor): Dessa lökar planteras vanligtvis på våren när risken för frost har passerat och jorden har värmts upp. Det kan vara någon gång från april till juni, beroende på ditt område.

Höstblommande lökar (krokusar, colchicum): De flesta höstblommande lökar planteras på sensommaren eller tidig höst, vanligtvis från augusti till oktober.

Lökgrönsaker (lök, vitlök, schalotten): Lökgrönsaker planteras oftast på hösten eller tidig vår, beroende på sorten och klimatet i ditt område.

 

Hur planterar man lökar?

Att plantera lökar är en ganska enkel process som kan ge en färgstark och blomstrande trädgård. Börja med att välja den optimala platsen. De flesta lökar trivs i väldränerad jord och i områden som får tillräckligt med sol. Ta bort ogräs och konkurrerande växter från platsen.

 Nu är det dags att gräva en grop. Djupet på gropen beror på vilken typ av lök du planterar, men en bra tumregel är att gräva ner dem till en djupdubbel så stor som löken själv. Lägg till lite kompost eller gödsel i gropen för att förbättra jordens näringsinnehåll. Placera löken med spetsen uppåt och täck den med jord. Se till att täcka löken ordentligt så att den är skyddad mot kyla. Vattna noggrant efter plantering för att hjälpa löken att etablera rötterna.