0 Varukorg

Träfat

Filtrera
Sortera
5 produkter

Visa fler

Ekfat till trädgård & planteringar

Våra ekfat är skapade med fokus på att bevara den naturliga skönheten hos trä och ger en charmig atmosfär till din utomhusmiljö. Ek är ett robust och pålitligt material som garanterar att dina planteringar får en stabil och hållbar grund. Med vårt sortiment av ekfat kan du skapa en trädgård som är både vacker och funktionell samtidigt som du bevarar naturens elegans.

 

Mångsidiga ektunnor

T-gross ektunnor fungerar som en snygg dekoration i olika utomhusmiljöer. Den rustika och naturliga designen ger en charmig touch till trädgårdar, uteplatser eller företagets omgivningar. Våra ektunnor fungerar även till att samla upp regnvaten, som sedan kan användas till bevattning av trädgårdar och grönområden. På så sätt kan du spara på kostsamma vattenresurser och samtidigt minska den negativa påverkan på miljön.

 

Plantera i ekfat

Att plantera i ekfat är ett smart val för dig som vill ge dina växter en unik och naturlig touch. Ekfat har en charmig estetisk och kan användas som dekorativa planteringskärl för allt från blommor och örter till buskar och mindre träd. Här är några saker att tänka på när du planterar i ett ekfat.

 

1. Välj rätt storlek

Beroende på vilken typ av växt du vill plantera, välj ett ekfat som ger tillräckligt med utrymme för växtens rotsystem att växa. Ett för litet fat kan begränsa växtens tillväxt och överlevnad.

2. Förbered ekfatet

Innan du planterar, se till att fatet är ordentligt förberett. Tvätta och rengör noggrant för att avlägsna eventuell smuts eller rester från tidigare användning. Se också till att det finns tillräckligt med dräneringshål i botten av fatet för att undvika övervattning.

3. Använd lämplig jord

Välj väldränerad jord för pak och trädgård som passar för den specifika växttypen du vill plantera. Förvänta dig att ekfatet torkar ut snabbare än vanliga krukor, så se till att jorden behåller fukt utan att bli överdrivet blöt.

4. Plantera växten

Gräv ett hål i jorden som är tillräckligt stort för växtens rotsystem. Försiktigt placera växten i hålet och fyll på med jord runt rötterna. Se till att växten är ordentligt placerad och stabil i ekfatet.

5. Skötsel och underhåll

Precis som med alla planterade växter, behöver växterna regelbunden skötsel och underhåll. Var noga med rätt mängd bevattning, men undvik övervattning. Kom ihåg att fatet kan torka ut snabbare än vanliga krukor på grund av dess porösa natur.

6. Placering av ekfatet

Placera ekfatet i trädgården eller på uteplatsen. Ekfat kan vara tunga och svåra att flytta när de väl är planterade, så välj en plats som passar för växtens behov av solljus och skugga.