• För alla trädgårdsproffs sedan 1991    |     Telefon: 08 - 81 30 40      |     Epost: kundtjanst@tgross.se

0 Varukorg

Gödsel

Filtrera
Sortera
39 produkter

Visa fler

Fullgödsel för alla årstider

I vårt sortiment finner du en rad olika fullgödselprodukter som är avsedda för användning under olika årstider. Våra fullgödselprodukter är speciellt utvecklade för att ge dina växter en balanserad näringstillsättning och stödja deras tillväxt och hälsa året runt. Botanisera bland ett brett utbud av långtidsverkande, flytande och organisk gödsel.

Vanliga frågor & svar

Vad är gödsel?

Gödsel är ett naturligt eller konstgjort ämne som används för att tillföra näringsämnen till marken och därigenom förbättra växters tillväxt och hälsa. Gödsel kan komma från olika källor, inklusive djuravfall, växtbaserade material eller syntetiska ämnen.

Kan man använda för mycket gödsel?

Ja, det är möjligt att använda för mycket gödsel. Det kan leda till växtförbränning, överdriven tillväxt och utsläpp av näringsämnen som förorenar vattenmiljön. Det är viktigt att följa rekommenderade doseringsanvisningar och testa jordens näringsinnehåll regelbundet för att undvika överdosering av gödsel.

Hur mycket gödsel per kvadratmeter?

Generellt sett bör du använda cirka 2–3 kilo gödsel per 100 kvadratmeter gräsmatta. Mängden gödsel kan skilja sig åt beroende på växttyp, jordens näringsinnehåll och gödseltyp.