0 Varukorg

Såjord

Filtrera
Sortera
8 produkter

Visa fler

Näringsrik & ekologisk såjord

I vårt utbud finner du näringsrik, ekologisk såjord i flera olika volymer. Vårt sortiment av såjord passar utmärkt för företag som vill odla grönsaker, frukt och andra växter i trädgården eller på balkongen. Genom att använda ekologiskt framställda såjordsprodukter från T-gross kan du dessutom bidra till en mer hållbar odling och minska din miljöpåverkan.

 

Utforska vårt sortiment av perlite

Perlite är ett mångsidigt och effektivt tillskott för dina odlingar. Vi erbjuder ett omfattande sortiment av perlite i olika storleksförpackningar för att möta dina specifika trädgårdsbehov. Genom att blanda såjord med perlite förbättrar du dess förmåga att behålla fukt och luft, vilket skapar en optimal miljö för frögroning och tidig växtutveckling. Den lätta och korniga konsistensen hjälper också till att förebygga jordtäthet och förhindrar att rötter kvävs.

 

Vanliga frågor & svar

 

Vad är såjord?

Såjord är en speciell typ av jord som används främst för att så frön och odla växter från början. Det är vanligtvis en lätt och näringsrik jordblandning som är särskilt utformad för att främja frögroning och tidig tillväxt av plantor. Den har vanligtvis en fin konsistens och är oftast steriliserad för att minimera risken för skadedjur och sjukdomar som kan påverka fröna och de unga plantorna negativt.

 

Måste man ha såjord?

Man måste inte ha såjord till sin odling, men det är definitivt fördelaktigt att använda jorden när man sår frön, speciellt om man vill ha goda resultat. Såjorden har en fin och porös struktur som gör att fröna kan gro enklare och snabbare. Dessutom är en näringsrik och innehåller ofta rätt mängd gödning för att ge fröna en bra start.

 

Vad är skillnaden mellan såjord och planteringsjord?

Såjord och planteringsjord har olika egenskaper och är avsedda för olika syften i trädgården. Såjord är speciellt framtagen för att användas vid sådd av frön och har en fin struktur som gör det lättare för fröna att gro och rotsystemet att utvecklas. Planteringsjord å andra sidan innehåller oftast mer organiskt material som är bra för etablerade växter och deras rotsystem. Planteringsjord kan också innehålla mer grova material som sand och bark vilket ger bättre dränering.